Fiesta

2010-03-28 | 14:19:15  Allmänt

Dom senaste dagarna har nästan varit händelserika. I förrgår så kom en gäst och frågade om vi inte skulle äta middag alla tillsammans på kvällen, så det gjorde vi. Det var två finska killar, två danska tjejer, en svensk tjej, en australiensk man, jag, Peter och Ulf. Det var australiensaren som frågade alla. Det visade sig också senare på kvällen att han fyllde år, 71 år. Jätteskojig gubbe, han berättade att han lät sin fru se på tv hela dagarna och hon lät honom åka på semester J bra förhållande.


Igår så var det fiesta i en by här i trakten, så vi åkte dit hela gänget, förutom dom två finska killarna. Vi hade också med oss Ron Ron, en av båtpojkarna som kommer från den byn. Det var det absolut mysigaste ställe jag har varit på. Allt var enkelt, men så rent och prydligt. Alla hus och staket var gjorda av bambu, de hade gamla kokosnötter som blomkrukor som de hängde upp här och där och på Ron Rons tomt hade dom grävt ner tomma romflaskor (sånna där som är platta och lite svängd) så halva flaskan stod upp med botten uppåt i olika mönster som hjärtan och fyrkanter och sen planterade dom blommor eller träd innanför. Faktiskt jättefint.


Att växa upp i den byn måste vara rena idyllen. Det var barn överallt och dom var så lugna och snälla och dom var så snälla mot varann. Dom tog hand om dom mindre fast dom inte var mycket större själv. Barna kunde gå omkring som dom ville, det fanns inte direkt nånting att akta sig för. Det fanns en bil och en lastbil i hela byn, men under dom timmar vi var där så såg vi inte ett enda fordon som rörde sig på vägarna.


Mitt i byn, precis som i alla andra byar här, så låg basketplanen. Vi stod där en stund och kollade på matchen och drack ett glas red horse, inhemsk öl, bara 14 % :)


Vi var också och kollade på tuppfäktning. Det var inge kul alls. Det tog typ två sekunder så hade ena tuppen tagit ihjäl den andra. Det är inte konstigt att det går så fort med tanke på kniven dom sätter fast runt benet på tupparna. Det som var roligt var att se alla som stod och tittade på och satsade pengar.


Efter tuppfäktningen så gick vi hem till Ron Ron och hälsade på hans familj som bestod av mamma, pappa, fyra av hans sex syskon, mormor och morfar. Den minsta brorsan var två år och det sötaste jag har sett. Han hade långt hår i en hästsvans så vi trodde det var en flicka först, men sen fick han på sig basketshorts och nätbrynja och blev en riktig liten tuffing. Mormor och morfar var 74 och 78 år gamla, men såg ut som 100 år. Korta, smala, bruna och tandlösa, men dricka rom och cola det kunde dom :)


Vi stannade inte så länge i byn, vi åkte dit vid två och tillbaka vid fem, men på hemvägen så tog vi en omväg och tittade på den fina solnedgången. Riktigt mysig dag.


Tack för det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0