Då var det slut på jullovet då...

2009-12-29 | 09:18:38  Allmänt

Ja, då var julen över då. Hoppas att ni alla har haft en riktigt bra julhelg. Här har det varit väldigt bra. Trodde på julaftonsdagen att det skulle bli den tråkigaste julaftonen nånsin, men där hade jag fel! På julaftonskvällen åt vi middag tillsammans, all personal och alla gäster. Vi åt god mat och spelade ett spel om alla julklapparna som Ulf och Monica hade köpt. Spelet gick till så här: man fick slå med två tärningar och om man fick en sexa så fick man ta en julklapp från bordet och fick man två sexor så fick man ta två klappar. När alla paket var slut så ställde Peter klockan på 25 minuter och spelet fortsatte på samma sätt fast nu så fick man sno paket från de andra. Detta slutade såklart med att både jag och Peter blev utan julklapp. Men kul var det. Alla sprang runt som besatt och skulle prompt ha det största paketet. Tyvärr för den som fick det så innehöll det bara sten och ett paket kaffe, stackarn.


 
Nu är jag lite dagvill så jag vet inte riktigt vilken dag jag har gjort vad, men nån dag efter jul så följde jag med på dykbåten. Peter hade ett par som skulle ut och dyka. Tjejen var filippinsk och killen engelsk och dom bor i Manila. Jag fick mailadress och telefonnr av henne om vi skulle få för oss att åka till Manila. Dom erbjöd oss också att bo hemma hos dom. Det verkar vara väldigt trevliga människor som bor i Manila, själv skulle jag aldrig bjuda hem folk som jag känt EN dag.

 
Igår följde jag också med på båten. Det var ett helt lass med människor som skulle dyka och snorkla. Vi åkte till två öar som var otroligt fina. Vattnet var så klart att man kunde knappt tro att det var sant. Ena ön ska vi åka till nån dag med våran lillbåt. Den andra ön ligger lite väl långt bort för att det ska vara bekvämt att ta våran båt. Den ön har nåt land haft sin Robinsoninspelning på. Tror det var Tjeckien…

 

Det var ett par dagar som var riktigt blåsiga här och Peter blev såklart väldigt orolig för båten. Han vaknade kl 03.00 och var tvungen att gå ut och titta till båten som såklart hade slitit loss sig från piren, så han var tvungen att hoppa i vattnet fixa det. Morgonen efter hade den också lossnat så då gick vi ut och skulle flytta den till ett annat ställe, men eftersom det blåste så så åkte den in i piren och skrapades! Våran fina båt som vi kämpat med så länge. Ja ja, nu blir det bara till att måla igen…den måste ju vara fin när våra familjer kommer och hälsa på. Det ska bli kul och se vilka av er som lyckas ta sig i den. Peter håller på att skämmas ihjäl när jag, som har noll balans och noll kontroll över min kropp, ska i den :)

 

Jag och Monica har nu pratat om att jag börjar bli väääldigt uttråkad här, speciellt nu när Peter börjar få så mycket dykning. Hon sa att jag får gärna hjälpa till med allt möjligt här om kring, så nu kommer jag först och främst hjälpa till i dykcentret med saker som att hyra ut snorkelutrustning och sånt, sen får vi väl se om det dyker upp fler saker att göra. Måste säga att det känns väldigt skönt att göra nåt annat än att bara plugga hela dagarna. Jag har verkligen märkt hur viktigt det är att jobba och träffa folk för att man ska må bra. Man behöver vara en del av något. Nu ska jag sluta med mitt psykologisnack och göra nåt nyttigt istället…äta lunch kanske…  

Dagens citat

”Ni kommer aldrig att lyckas - fyrmanna-band är ute. Åk hem till Liverpool...”

 Källa: Chef på skivbolaget Decca till medlemmarna i Beatles, 1962


God jul!!!

2009-12-24 | 15:57:38  Allmänt

Jaha, då var det julafton då och jag har ingenting å göra. Det känns som när man var liten och gick och väntade på jultomten, den ända skillnaden är väl att det faktiskt inte kommer nån tomte hit, så jag går och väntar i onödan. Jag och Peter gav varandra julklappar när vi var i Manila så idag blir det ingenting. Peter ligger inne och läser en bok och är allmänt tråkig, men jag ska försöka få med han och spela lite biljard snart.


Morgonen var i alla fall mysig. Varje morgon äter vi samma frukost, den vi får gratis. Man får välja mellan cornflakes, mjölk och toast, filippinsk frukost eller ägg och bacon och toast. Man får också kaffe, te och apelsinjuice till. Men idag är det ju julafton så då beställde vi in det mesta från menyn, som vi såklart får betala för. Det blev spansk omelett, pannkakor med lönnsirap, cornflakes och mjölk, toast med marmelad, lite olika frukter och mangojuice.


Ikväll blir det långbord med alla gäster och personalen. Om jag räknat rätt så blir det 32 stycken. Vet inte hur vi ska få plats med ETT långbord, restaurangen är ju rund och inte speciellt stor. Ja ja, vi får se hur det går.


Snart kommer äntligen mamma och pappa hit. Bara en månad och en dag kvar, hoppas tiden går fort.


Hoppas ni alla får en supermysig julhelg. Ta hand om varann så hörs vi efter jul.


Dagens citat



”500 000 svenskar lider av dylexi.”

 

Källa: Helsingborgs Dagblad

 

 


Skattjakt...

2009-12-21 | 11:47:17  Allmänt

I förrgår hade vi en riktigt mysig dag. Vi tog en sväng med båten på förmiddan. Peter tog med sig dykutrustningen för han skulle leta skatter. Det ska tydligen finnas många gamla spanska skepp som ligger på botten häromkring. Han hittade såklart ingenting, men en dugong (sjöko) såg vi! Faktiskt tredje gången vi ser en. När Peter hade dykt färdigt så badade vi lite och solade på båten.

När vi kom tillbaka på eftermiddan hade det kommit 10 gäster. Det var som tusan! Det gillar vi, för när det är minst 10 gäster blir det buffé till middag J Har även hört rykten att det ska komma 6 eller 8 gäster till idag, så nu verkar högsäsongen verkligen komma igång.

Vi hann även med att träna lite på morgonen. För er som vill träna låren kan jag starkt rekommendera grodhopp! Var länge sen jag hade sån träningsvärk och kul är det ju ocksåJ Jag lovar er att när man är på ett sånt här ställe så måste man studsa av sig lite ibland. 

Tyvärr så är uppkopplingen alldeles för dålig för att jag ska få in några bilder, men jag ska fortsätta försöka.

Dagens citat

”Han är ju inte dum egentligen, han har bara otur när han tänker.”

 

Källa: Bert Karlsson om Bosse Ringholm, skolkamraten från Skövde


Inga bilder

2009-12-18 | 14:50:26  Allmänt

Så var det tomt på resorten igen då. Det har varit några veckor nu med gäster här, men idag åkte dom sista, men förhoppningsvis kommer det fler snart. Peter fick i alla fall åka ut och dyka idag. Resorten har ett dykcenter i Coron. Coron ligger ca två timmar härifrån med den stora båten och är en större by, dit man kommer när man kommer från flygplatsen. Dom delar dykcentret 60-40 med en tysk kille och han har dykning varje dag så ibland får Peter åka ut och hjälpa honom när han har för många dykare.

Själv har jag pluggat hela dan, vilket inte har varit helt lätt eftersom dom har hållit på att hyvla plankor hela dagen i en sån där hyvel maskin som är jäkligt högljudd! Jag håller på med en tenta i psykologi nu som ska vara klar om ca tre veckor så jag hinner nog bli klar ändå.

Igår tog vi en sväng med båten. Vi åkte runt ön för första gången. Det brukar oftast vara så vågigt på den västra och norra sidan av ön så våran lilla båt skulle få det lite tufft, men igår var det lugnt så då tog vi chansen.

Jag lovade ju bilder i förra inlägget, men tyvärr är internet för segt idag och jag också :) så det får bli nästa gång.

Dagens citat:

"Antag att du är en idiot. Och antag att du är med i regeringen. Nej, nu upprepade jag mig."

 Källa: Mark Twain


Bloggstart!

2009-12-15 | 14:10:17  Allmänt

Då var det dags att börja blogga igen då, efter ett uppehåll på ca 1 ½ år :) Jag tappade inspirationen att skriva när vi kom tillbaka till Vietnam förra sommaren. Jag hade så mycket bekymmer med skolan och pengar och så. Men nu är alla problem som bortblåsta så nu kan jag skriva igen!

För er som inte vet så har jag och Peter bosatt oss på en liten ö i Filippinerna. Ön heter Popototan och ligger i norra Palawan, för er som vill kolla på kartan. Vi bor på en resort som heter Coral bay där Peter driver dykcentret. Själv så pluggar jag mest, när ja inte ligger på stranden, snorklar eller paddlar kajak. Högsäsongen har inte gragit igång riktigt än så Peter har inte jobbat mycket sen vi kom hit den 21/9. Jag kan lungt säga att det här är det slappaste liv vi nånsin haft och nånsin kommer att ha. Visst kan det bli lite tråkigt ibland, men då får man hitta på nåt. Vi har t.ex. köpt en båt, så vi brukar åka ut med den och snorkla, fiska eller bara glida runt. Båten är döpt efter Peters gammelfarmor Alida.

Igår kom vi tillbaka från en trip till Manila. Vi var där i nästan en vecka för att fixa nytt visum och ha lite semester. Det var så otroligt kul att komma från ön till en riktig storstad! Man kunde ta på sig riktiga kläder och sminka sig. Det var nästan tre månader sen jag använde smink, fixade håret och hade någolunda fina kläder på mig. Men jag ska inte klaga, ö-looken är ju faktiskt väldigt bekväm. Dagarna i Manila ägnade vi åt shopping, mat och bio, våra gemensamma intressen :). Det var också meningen att vi skulle träffa en tjej och två killar från London, Tracey, Adriano och Clansy. Tjejen var född i London, men har filippinska föräldrar. Hon hade också bott i Manila flera gånger och har ett hus där. Vi träffade dom på Coral bay och bestämde att vi skulle gå ut på fredag när dom kom till Manila. Tracey ringde på fredagen och berättade att hon hade blivit av med plånboken och kunde inte gå ut. Vi trodde såklart att det bara var en bortförklaring, men när vi kom tillbaka till Coral bay fick vi veta att det faktiskt var så. Traceys kille, Adriano hade tappat sin plånbok innan dom kom till Coral bay, så dom verkar ha lite otur. Vi har blivit inbjudna att hälsa på dom i London nu iaf, så vi får väl se om det blir av nångång. Clansy är förresten bror till tjejen som James Blunt sjunger om i låten you´re beautiful. Det var hans flickvän och det var tydligen hon som hjälpte honom att bli känd. Man lär sig mycket här borta i ingenstans :p

För ett par veckor sen så var vi på fiesta. Det är en fest som de har varje år i byarna runt om i Filippinerna. Festen brukar vara i ungefär en vecka och alla byar har sin fiesta vid olika tider så om man är ett riktigt partyanimal så kan man åka vidare till nästa fiesta när en är slut. Vi nöjde oss med en kväll, den som ska vara den "rätta" kvällen. Det var ett trevligt norskt par som bodde på resorten då som också följde med, det var kul, så vi slapp vara dom ända "round eyes" på hela stället. När vi kom dit så var det sångtävling. En Filippinsk kille, Toto, som jobbar med Peter i dykcentret var med i tävlingen. han var duktig, men han vann inte. Han hade tydligen vunnit två år i rad innan. resten av kvällen bestod av öldrickning och dans. Dansen var ju så där lagom pinsam, eftersom att i princip alla stirrade på en. Men kul hade vi iaf. Det var kul att träffa all personal när dom inte jobbar.

Det här blev ett lite långt inlägg, men nästa gång blir det förhoppningsvis mer bilder i stället. Skriv gärna kommentarer och frågor.

Dagens citat

”Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken.”

 Källa: Joan Rivers


Välkommen till min nya blogg!

2009-12-15 | 05:09:30  Allmänt


RSS 2.0